GRATIS FRAKT över 900kr
Gratis Retur
3-5 dagars leverans

Storleksguide

BH-storlekar består av ett tal och en bokstav som anger storleken på bandet runt om bysten och kuporna. Vi rekommenderar att använda ett måttband och mäta avståndet runt bröstet precis under bysten utan kläder. Se till att måttbandet är horisontalt, och att du noterar måtten när måttbandet är stramt, men inte obehagligt.

Storleken på kupan är baserad på storleken på bandet runt om. Det som också behövs är längden runt bysten där den är som fylligast. Använd måttbandet igen, men denna gången ska du skriva ner måtten när måttbandet inte är stramt. Om du redan har en BH utan inlägg som du vet passar, kan du gärna ha på dig denna när du måttar runt bysten.

Storleken på kupan bestäms av förhållandet mellan storleken runt och under bysten. Det är alltså inte så att en kupstorlek är samma oberoende av storleken på bandet runt om, som många kanske tror. Till exempel kommer en kupa i en BH med storleken 80C vara betydligt större än en BH med storleken 70C. Detta innebär att om du går ner en storlek i bandet runt om, kommer du som regel samtidigt gå ner en storlek i kupan.

När du har dina mått under och runt bysten, kan du lägga in dessa i vår kalkylator för att få din storlek direkt.

Storleksguide

Skriv in dina mått och se din storlek

Hur mäter jag?

Konvertera din BH-storlek

Din storlek

StängStäng