GRATIS FRAKT över 900kr
Gratis Retur
3-5 dagars leverans
Kundservice +46 10 88 48 088

Integritetspolicy

Personupplysningar 

Vi bryr oss om din personliga integritet, och därför kommer vi alltid ta hand om dina personuppgifter på ett säkert sätt. Men varför behöver vi dina uppgifter? Och hur använder vi dem? Vi har samlat allt du behöver veta här. Mymuse.se strävar efter att göra din shoppingupplevelse så bra som möjligt. Vi önskar därför att du ska känna dig trygg när du använder och handlar på vår hemsida. Vi vill vara tydliga och transparanta med vilka uppgifter vi samlar in och att dessa förvaltas på ett säkert sätt. Genom att använda vår hemsida samtycker du till att dina personuppgifter hanteras enlighet med gällande bestämmelser i Dataskyddsförordningen.

Vad är personupplysningar?

Personupplysningar innebär en upplysning som direkt eller indirekt kan användas för att identifiera en person eller personens beteende. En person är en identifierbar fysisk person förexempel en kund, eller kontaktperson. Upplysningar kan förexempel vara, förnamn, efternamn, adress, email-adress eller andra kontaktupplysningar.

Hur hanterar MyMuse.se mina personupplysningar?

MyMuse AS är behandlingsansvarig efter gällande regler om personuppgiftsskydd. För att du ska få den bästa kundupplevelsen är denna policy du läser just nu bland annat till för att hjälpa dig att förstå vilken slags information vi samlar in och hur den används.

Vilken information samlas in?

När du skapar eller uppdaterar en användarprofil hos oss registreras dina angivna personuppgifter. Följande uppgifter behöver vi för att kunna skapa en så bra kundupplevelse så möjligt.

  • Personuppgifter, så som namn, adress och e-post, registreras vid skapandet och uppdaterandet av en användarprofil hos oss.
  • Information som kommer in via vår online-chat, kontaktschema och kundservice.
  • Upplysningar i förbindelse med dina köp på hemsidan.
  • Upplysningar om vilka sidor du besöker och annat beteende på hemsidan.
  • Information via cookies. 
  • Information via tredjepartstjänster.
  • Finansieringsinformation. Om du önskar att få ditt köp finansierat via faktura eller genom upprättelse av ”konto” hos vår samarbetspartner Klarna, så kommer du att vara tvungen att ge utvidgade personupplysningar till dem. Detta är information som vi i MyMuse.se inte registrerar eller sparar. För mer information runt detta, se Klarnas hemsida.

Hur använder Mymuse.se denna information?

Mymuse.se använder information som du som användare uppgivit själv eller som vi har samlat in till att kunna erbjuda dig som kund en bättre användarupplevelse genom att göra våra tjänster så relevanta som möjligt för dig. Vi använder den till att erbjuda dig kvalitativa tjänster och innehåll anpassat just efter dina preferenser. Detta gäller till exempel innehåll på hemsidan, i appar och i marknadsföring. Informationen kan även användas i administrativt syfte för att kunna hålla kontakten med våra användare.

Dina personupplysningar blir bland annat använt till följande:

  • För att skapa och hantera ditt personliga användarkonto.
  • För att behandla ordrar och returer via våra online-tjänster.
  • För att skicka information om försändelser, och uppnå kontakt med dig om det skulle uppstå några problem i förbindelse med ditt köp.
  • För att kunna erbjuda dig bästa service när du kontaktar oss, och för att informera dig om ändrade eller nya tjänster.
  • För att kartlägga hur du använder MyMuse.se, och därmed kontinuerligt förbättra hemsidan och våra erbjudanden till dig som kund.

Hur delas denna information?

Vi kan dela information med tredje part då det anses nödvändigt. Detta kan till exempel handla om betalningar som görs via kreditkort då kortinlösaren kräver dina uppgifter för att kunna genomföra betalningen eller din adress så att dina varor kan skickas till dig.

Vi kan också dela viss personlig information om det krävs för att skydda våra användare säkerhet.

Skulle Mymuse.se säljas så kommer den lagrade informationen om våra användare att medfölja till de nya ägarna för att kunna tillhandahålla en fortsatt funktionell tjänst.

Vi har avtal med de aktuella leverantörerna om databehandlingen som sätter tydliga begränsningar för hur dina personuppgifter kan användas i samspel med dataskyddsförordningen.

Vår marknadsföringsteknologi kan med hjälp av cookies presentera relevanta kampanjer till dig via våra samarbetspartners. Denna information kan inte användas till att identifiera dig personligen utan används för att kunna presentera, för dig, relevanta erbjudanden.

Hur kan jag administrera mina personupplysningar?

Du kan alltid ändra dina personupplysningar hos oss. Detta kan du antingen göra själv (via Min Sida) om du har skapat en användare i nätbutiken, eller via att kontakta vår kundservice. Du får självklart välja om du vill dela information med MyMuse.se och våra tjänster. Det kommer dock inte vara möjligt att handla i vår nätbutik utan att uppge exempelvis namn och adress, och vi kommer heller inte kunna ge dig ett fullständigt erbjudande hos oss. Du kan stänga av lagring av cookies i din webbläsare om du skulle önska det.

Vad har jag för rättigheter? 

  • Du har rätt att be om insyn i dina personupplysningar
  • Du har rätt att be om att få dina personupplysningar korrigerade, eller begränsa behandlingen av dem.
  • Om vi korrigerar, begränsar behandlingen av eller tar bort dina personuppgifter kommer du motta information från oss.
  • Du har möjligheten till att kräva att få ut dina personuppgifter i ett användbart och maskinläsbart format, samt att ta med dig upplysningarna vidare. Detta gäller endast de upplysningarna du aktivt gett ifrån dig.
  • Du har rätt att säga till om du menar att vi inte behandlar dina kundupplysningar korrekt.

Vem har tillgång till mina personuppgifter? 

Det är endast auktoriserad personal som har tillgång till dina personuppgifter. Dessa är förpliktade att hämta eller använda din data uteslutande för det specifika ändamålet den informationen blev insamlad- och i enlighet av sin yrkesroll.

Hur länge sparas informationen? 

Dina personuppgifter sparas så länge det är nödvändigt för att utföra de tjänster som är beskrivna i denna policy, eller så länge lagen kräver.

Hur säkras min persondata?

Dina upplysningar sparas i våra databaser. Här använder vi standardsäkerhetsprocedurer för att förhindra tillgång från obehöriga personer. MyMuse.se följer vedertagna standarder för att skydda dina personupplysningar och känslig information.

Hur fungerar regelverket kring personupplysningar?

All behandling som insamling, registrering, lagring och utlämning av personupplysningar hanteras i enlighet med gällande regler och lagar, bland annat dataskyddsförordningen. Det är MyMuse som har ansvar för att behandlingen görs i samspelgällande regelverk. I Sverige reguleras detta Datainspektionen som ser till att detta följs. Hos datainspektionen har du rätt till att klaga över behandlingen som görs av behandlingsansvarig (MyMuse) i förbindelse med denna policyn. 

Direkt marknadsföring

MyMuse kan ge dig flera erbjudanden och nyheter via direkt marknadsföring. Du kan välja att inte motta direkt marknadsföring genom att följa instruktionerna i varje epost med marknadsföring eller genom att redigera upplysningarna via Min Sida. Genom att ta bort ditt samtycke kommer vi inte längre kunna skicka erbjudanden eller information via direkt marknadsföring. 

Cookies

En form av automatiskt insamlad information är i form av så kallade ”cookies”. När du använder våra nätsidor skickar vi en eller flera cookies till din dator eller bärbara enhet. Vi använder både sektionsbaserade och permanenta cookies för att samla in, spara och potentiellt spåra information. En sektionsbaserad cookie är en som försvinner av sig själv när du stänger din webbläsare. En permanent cookie kommer fortfarande att vara aktiv efter att du har stängt webbläsare och kan bli använd igen när du använder tjänsten igen. Permanenta cookies kan generellt sett raderas med hjälp av din webbläsare. Se hjälp-sektionen i din webbläsare för att se hur du tar bort cookies om du skulle vilja det.

Kortköp

Vi samarbetar med en autoriserade betalningsförmedlare som hjälper oss att kontrollera att kortet är giltigt för köp direkt mot din bank. Dina kortupplysningar bevaras krypterat, och endast den information som är nödvändig för att hantera eventuella problem, upphävning av beloppsreservation och kreditering. Att dina kortupplysningar bevaras krypterat innebär att ingen kan fånga upp den informationen du skriver in.
Om du önskar ditt köp finansierat via faktura eller hos vår samarbetspartner Klarna, behöver du ge utökad personlig information till dem. Detta är upplysningar MyMuse inte registrerar eller sparar. Mer information om fakturabetalningar hittar du på Klarnas hemsida. 

Uppdatering om vår personupplysnings-policy

Uppdatering om vår personupplysnings-policy kan förekomma. Den nyaste versionen av vår policy kommer alltid finnas tillgänglig och daterad på vår sida. Vi kommer upplysa dig om det blir några ändringar som förexempel berör dina rättigheter, eller föremålet vid användning av dina personupplysningar.

Kontaktinformation

Behandlingsansvarig är MyMuse AS, Torggata 7, 0181 Oslo, Norge. Har du frågor om hantering av personuppgifter kan du kontakta oss via e-post så hjälper vi dig: [email protected].

Senast uppdaterat 29.05.2018

--------------------------------------------------------------------------------------------