HUR TVÄTTAR MAN EN BH?

En BH behöver tvättas regelbundet eftersom vi svettas, tappar död hud och andra mindre trevliga saker. Det tråkiga med att tvätta en BH, är att för varje gång man tvättar dem, så tappar de elasticitet, vilket förkortar livslängden på BH-n.

Även om den enklaste lösningen är att tvätta BH-n i tvättmaskinen, så är inte detta något vi rekommenderar då det medför risker som att BH-n tappar formen, mister sin elasticitet och nöts ut. Det kan också medföra att delikata dekorationer slits ut och faller av. Om du måste tvätta din BH i tvättmaskinen, så rekommenderar vi att du tvättar den i det mildaste programmet i en tvättpåse. När du lägger BH-n i påsen, se till att alla spännen är knäppta, då kommer den inte förstöra eventuella brodyr. Du bör heller inte tvätta dina BH-ar med tyngre tvätt som jeans och handdukar.

Hur ofta bör du tvätta din BH? Det bästa sättet att se om det är dags att tvätta den, är att lukta på den. Under sommaren svettas vi mer och din BH behöver förmodligen tvättas oftare, än under vinterhalvåret. Även synliga fläckar från deodorant eller annan smuts tyder på att BH-n behöver en tvätt.

När du tvättar din BH för hand bör du använda en mild såpa. Temperaturen på vattnet ska vara runt 30 grader, använder du för varmt vatten, kan färgen på din BH blekna. Om du använder kallt vatten så dör inte bakterierna. Om din BH har en stark lukt, tillsätt lite vinäger till vattnet, det hjälper till att neutralisera odörer.

Tvätta alltid ljusa färger separerat från mörka färger. När du har tvättat färdigt, skölj tillräckligt länge med kallt vatten så att det inte finns några spår från såpa kvar. När du har tvättat klart, så ska du inte pressa ur vattnet eller hänga din BH, detta kan leda till att den tappar formen. En BH ska alltid torka liggandes flat, helst på en handduk. Den bör aldrig torktumlas. Om dina underkläder behöver slätas ut, använd en steamer för att ta bort skrynklor; använd inte ett strykjärn på delikata material.

Villkor Integritetspolicy © Copyright 2019 MyMuse.se