PASSAR BH´N?

De flesta kvinnor idag använder en BH. Vi bär den varje dag, i olika situationer. Just därför är det viktigt att man väljer rätt storlek, modell och en BH som är bekväm att ha på sig. Om man inte använder rätt BH-storlek tidigt, kan det bli något man ångrar på äldre dagar. Vi inte påverka gravitationen men rätt BH hjälper oss att stå emot den längre.

Alla kvinnor är unika, likaså är brösten. Tyvärr är det många kvinnor som inte bär en BH som ger bra nog support. Många kvinnor är duktiga på att hitta kläder som passar deras kroppstyp, men att hitta rätt BH är inte alltid lika enkelt. Vi som jobbar på MyMuse vill gärna hjälpa dig att hitta rätt BH för just dig.

Nedan kan du se en checklista som gör det enklare för dig att hitta rätt storlek. Gå gärna igenom den när det är dags att inhandla en ny BH.

Justera BH:n

En BH behöver en del justeringar innan den sitter som den ska. När du har spänt rygg-bandet så känner du efter så att hela bröstet ligger i kupan. Gör det genom att luta dig lite framåt och placera hela bröstet i kupan. Upprepa på båda sidor. Detta bör göras varje gång du sätter på dig din BH.

Passar BH:n?

Omkrets

Bandet runt kroppen ska sitta tajt, och du ska inte kunna stretcha ut det mer än 3cm från kroppen. Ställ dig framför spegeln och se på dig själv i profil. Se till att bandet går rakt horisontellt över ryggen. Om bandet åker upp längs ryggen är det för stort och om du får hud som spiller över är det för litet.  Bandet står för 70 % av supporten du får av din BH så det är viktigt att det sitter rätt. Spänn alltid BH:n på det yttersta spännet när den är ny, med tiden kommer bandet utvidgas och då flyttar du in spännet.

Passar BH:n?
Passar BH:n?
Passar BH:n?

Axelbanden

Justera axelbanden så de sitter tajt mot kroppen, du ska kunna föra in ett finger under bandet utan att det blir obekvämt. De flesta har ett bröst som är lite större än det andra och då kan man justera axelbanden på olika längder. Om du har lutande axlar och banden ofta faller av så rekommenderar vi axelband som är centrerade eller korsar i ryggen. Om du har normala till breda axlar och banden ändå faller av kan det hända att axelbanden är spända för löst.

Passar BH:n?
Passar BH:n?
Passar BH:n?

Kupor

Om din BH har en bygel, se till att den samlar hela bröstet och inte skär in i sidan. Bröstet ska heller inte välla ut över toppen på kupan. Det indikerar att din kupstorlek är för liten och du bör då gå upp en kupstorlek. Om du upplever att det finns mycket plats i toppen av kupan kan det vara fel BH-modell för dig eller så bör du gå ner en kupstorlek.

Passar BH:n?
Passar BH:n?
Passar BH:n?
Passar BH:n?

Center på BH:n

Mittdelen på din BH ska ligga flat mellan dina bröst. Om det är ett mellanrum mellan BH:n och din hud så är kupan för liten och du bör då gå upp en kupstorlek.

Passar BH:n?
Passar BH:n?

Rörelse

När du lyfter dina armar, ska din BH inte röra på sig. Om kuporna följer med så pass högt att bröstvävnad blir synlig, så är BH:n för liten. Gör några lätta rörelser, om dina bröst inte stannar i kupan och behöver rättas till så är förmodligen bandet för stort och kupan för liten.

Passar BH:n?
Passar BH:n?

Din profil

Stå framför spegeln och se på dig själv i profil med din BH på. Dina bröst ska få lyft och support utan synliga kanter. Allt för att du ska kunna stå rak i ryggen med ett starkt självförtroende.

Passar BH:n?
Villkor Integritetspolicy © Copyright 2019 MyMuse.se