Generellt

Dessa villkor reglerar användarens ansvar gällande varor och tjänster levererade av Mymuse.se. Villkoren gäller för alla typer av säljtransaktioner gjorda via Mymuse.se, förutsatt att inte annat avtalats.

Registrering

Du kan handla hos Mymuse.se antingen som registrerad användare eller som gäst. Att registrera en användare är gratis och kravlöst. Dina uppgifter lagras och hanteras säkert och kommer inte att spridas till tredje part. Vid registrering är du förpliktigad att läsa köpvillkoren. Kom ihåg att förvara ditt lösenord på ett säkert ställe. Du är själv ansvarig för att dina inloggningsuppgifter inte blir tillgängliga för tredjepart. Att bryta mot dessa villkor kan leda till ersättningsansvar.

Hantering av personuppgifter

Mymuse.se är ansvariga för alla personliga uppgifter du lämnar ut till oss eller som vi får i samband med att du lägger en order eller besöker vår hemsida. Den informationen kommer endast att användas till varudistribution och/eller sända information om tjänster från Mymuse.se. Mymuse.se kommer under inga omständigheter att överlåta personuppgifter eller annan information om kunder hos Mymuse.se till tredjepart. Genom att upplåta ett användarkonto hos Mymuse.se ger du oss tillåtelse att använda din e-postadress till att sända dig information om våra produkter. Du kan självklart välja att tacka nej till e-post från oss. Du har alltid rätt att utan förbehåll ta del av de upplysningar vi har registrerat om dig och kräva att de raderas.

Beställning

I enlighet med distanshandelslagen måste du vara över 18 år för att få handla på Mymuse.se. Lagda ordrar är bindande och falska ordrar kommer att polisanmälas. Försök till svindel, dokumentförfalskning och annan kriminell verksamhet kommer att få rättsliga påföljder. Genom att handla hos Mymuse.se intygar du att du har fyllt 18 år.

Orderrutiner

Alla lagda ordrar behandlas löpande. När din order är godkänd kommer du att få e-post från Mymuse.se med en orderbekräftelse.

Betalning

Mymuse.se accepterar följande betalningsmetoder; betalning med kreditkort, Klarna Faktura (utan extra avgift), Klarna Konto och Klarna Kampanj.

Klarnas betalningsalternativ

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

  • Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.
  • Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.
  • Betala Direkt: Automatisk dragning från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats. Villkoren för användande av autogiro finner du här.
  • Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy [LINK].

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

Kortbetalning online

Mymuse.se accepterar följande kort: VISA och Mastercard, samt alla andra kreditkort märkta med VISA-logotyp. När du betalar med kort dras beloppet du ska betala från ditt konto. Om det skulle uppstå problem vid leveransen, kommer beloppet att återbetalas till ditt konto.

Frakt och avgifter

Frakten är gratis när du handlar för över 900 kr, handlar du för mindre kostar frakten 49 kr.

Leveransvillkor

Leverans sker med Bring. Normal leveranstid är 3 – 5 arbetsdagar. Mymuse.se ansvarar inte för eventuella förseningar när väl försändelsen är överlämnad till Bring. Kunden ansvarar själv för att uppge korrekt adress. Kunden hålls ekonomiskt ansvarig för försändelser som inte kan levereras på grund av felaktigt uppgivna adressuppgifter.

Produktinformation

Mymuse.se har som mål att alltid tillhandahålla korrekt produktinformation. Likväl kan det hända att vi mottar felaktig information från våra underleverantörer. Mymuse.se frånsäger sig ansvar för felaktig produktinformation, priser eller annan information som uppstår som följd av det. Det kan förekomma avvikelser mellan beställd storlek och storleken som är uppmärkt från leverantören. Varans storlek är dock alltid utmätt i förhållande till måttabellen på hemsidan. Måttabellen är endast vägledande. Enstaka variationer i storlekar kan alltid förekomma.

Retur och ångerrätt

1. Ångra ett köp före leverans
Om du önskar att avboka din order innan den har hanterats och skickats kan du göra det genom att skicka e-post till support@mymuse.se och ange “ÅNGRAT KÖP” med stora bokstäver i rubriken. Skicka din e-post så snart som möjligt då vi som regel paketerar ordrar några timmar efter att ordern har registrerats. Då vi alltid strävar efter att hantera dina ordrar så snart som möjligt är det alltså ingen garanti för avbokning. Om din order redan har paketerats och skickats hänvisar vi istället till ångerrätten.

2. Retur efter leverans
I enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen har du rätt att ångra ditt köp och returnera dina beställda varor inom 14 dagar efter att du mottagit dem. Underdelar bytes om plomberingen är kvar.

3 . Outlösta paket
Outlösta paket som returneras till oss debiterar vi 300 kr för frakt och hanteringskostnader. Har du valt att betala via faktura så är du dessutom ansvarig för eventuella påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och inkassoavgifter som har debiterats av Klarna AB.

Outlösta paket är inte att jämställa med ångerrätt eller öppet köp.

4. Retur av order innan den har hämtats ut
Kontakta Mymuse.se via e-post och meddela oss att du ämnar skicka tillbaka ett outhämtat paket. Därefter går du till din postutlämning, klistrar på den medföljande returetiketten, och returnerar sedan paketet till oss.

Blankett för retur finner du i orderbekräftelsen från oss.

5. Retur av order efter att du hämtat ut den
Fyll i blanketten för retur och lägg den i paketet. Lägg de varor som skall returneras i sin originalförpackning, paketera noggrannt. Klistra på den medföljande returetiketten med förbetald porto skicka tillbaka paketet till oss.

6. Kreditering eller byte under gällande ångerrätt
När en vara returneras till Mymuse.se under gällande ångerrätt måste vi bekräfta att köpet/varan uppfyller kriterierna för ångerrätten.

Reklamation på grund av fel på varan

Det ges full reklamationsrätt i enlighet med konsumentköplagen för samtliga av våra produkter. Enligt huvudregeln är det två års reklamationsrätt på fabrikationsfel. Köparen anmodas dock att reklamera varan inom rimlig tid efter att felet upptäckts.

Innan du skickar in din reklamation till oss måste du vara säker på att felet på varan inte har uppkommit via oaktsamhet från ditt håll. Varan måste också skickas till oss inom rimlig tid efter att felet upptäckts för att du ska ha rätt att reklamera den.

För att göra en reklamation använder du blanketten för reklamation (finns bifogad i din orderbekräftelse), kryssar i rutan för “reklamation” och skriver en kort förklaring till anledningen till din reklamation. Du fyller även i övriga uppgifter så som kontaktuppgifter och om du vill ha pengar till godo eller tillbaka.

Du lägger sedan lappen i paketet som du skickar tillbaka till oss.

Tillbakabetalning vid specialkampanjer, f.eks. ta 3 betala för 2 & handla för 500 kr, få 100 kr rabatt.

När din retur blivit mottagen, räknar vi om värdet på din order. Om kraven för avslaget inte uppfylls, kommer rabatten att dras från din tillbakabetalning. Alla rabattkoder baseras på produktvärdet/ordervärdet.

Priser

Alla våra priser är inklusive moms såvida inget annat uppges. Priserna anges i svenska kronor.

Kundens plikter

Den som är registrerad som kund hos MyMuse.se, är ansvarig för betalning av de tjänster MyMuse.se, eller MyMuse.se’s samarbetspartner levererar enligt gällande villkor. Ansvaret omfattar också andras användning av kundens tillgång, nämnt som obehörigas bruk, såvida det inte kan bevisas att obehörigas bruk är möjliggjort genom oaktsamhet från MyMuse.se’s sida. Kunden förpliktar sig att följa de till tider gällande riktlinjer för returer, inklusive tillhörande föreskrifter och lagar.

Force majeure

Händelser såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilken ej kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Mymuse.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Ändring av villkor

Mymuse.se förbehåller sig rätten att ändra i nuvarande villkor som följd av lagändringar.